Kapatmak için ESC'ye basın

BAU’da “Bilim İletişimi Ofisi” açıldı

Bahçeşehir Üniversitesi’nde (BAU) bilimsel bilgiyi sadece uzmanlarla sınırlamayan, açık, anlaşılır ve etkileyici biçimde topluma ulaştırmayı amaçlayan “Bilim İletişimi Ofisi” açıldı. 

Bilimin gelişmesini desteklemek, bilim ile toplum arasındaki bağları güçlendirmek hedefiyle, BAU’da kurulan “Bilim İletişimi Ofisi” törenle hizmete girdi. Videolardan podcastlere, etkileşimli dijital serilerden, paydaşların bir araya geldiği kamusal bilim anlatılarına kadar uzanan çok kanallı bir iletişim stratejisiyle çalışacak olan birimin açılışını BAU Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu gerçekleştirdi. Kamuoyunun bilimsel gelişmelere duyduğu güvenin artırılması ve bilimin gündelik yaşamla ilişkili hale getirilmesi amacına önemli katkı sunacağı belirtilen ofisin açılışına BAU İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Suher ve BAU Araştırma Dekanı Dr. Nil Girgin Kalıp ile akademisyenler de katıldı. 

AKADEMİK BİLGİYİ TOPLUMA AKTARACAK

Yeni açılan birim, üniversite bünyesindeki akademik bilgiyi sadeleştirme, hikayeleştirme ve kamuoyuna etkili biçimde aktarma görevini üstlenecek. BAU’lu akademisyenlerin ve öğrencilerin katılımıyla üretilecek içerikler, bilimsel bilgiyi video serileri, infografikler, deneyim atölyeleri ile günlük yaşama entegre edecek. Ofis, öğrenciler için bilim anlatıcılığı, bilim gazeteciliği ve görsel bilim tasarımı gibi alanlarda uygulamalı programlar sunacak.  Öğrencilerin bu dinamik disiplinin aktif üreticilerine dönüştürme hedefiyle çalışacak. Uluslararası iş birlikleriyle küresel bilim iletişimi örnekleri de BAU Campus çatısı altına taşınacak.

‘TOPLUMUN BİLİME GÜVENİ ARTACAK’

Törende açılış kurdelesini kesen Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, çok önem verdiklerini belirttiği Bilim İletişimi Ofisi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hatipoğlu şunları söyledi: Bilim İletişimi Ofisimiz, BAU’nun geleceği bilimin ışığında kurma kararlılığının bir göstergesidir. Burada yalnızca içerik üretmeyeceğiz; aynı zamanda toplumun bilime güvenini ve gençlerin bilime ilgisini yeniden inşa edeceğiz. Sadece araştırmak yetmez, anlatmak da gerek. Bu bakış açısı ile BAU’da bilim anlatıcılığını kurumsal bir yapı ile yeniden konumlandırıyoruz, bilim ve toplum arasındaki o köprüyü kuruyoruz.”