Kapatmak için ESC'ye basın

UMakerFest’e katılan öğrencilerden teknoloji şöleni

Uğur Okulları’nın bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği UMakerFest Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu. “Sorumlu Üretim ve Tüketim” temalı robotik, oyun tasarımı, mobil uygulama gibi 10 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışmaya 64 takım katıldı. Öğrencilerin yenilikçi çözüm üreten projelerini sergiledikleri etkinlikte dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. 

Türkiye’nin farklı illerinde öğrenim gören Uğur Okulları öğrencilerinin “Bilgi ve İletişim Teknolojileri” derslerinde edindikleri bilgilerle geliştirdikleri projelerin yarıştığı UMakerFest, Bahçeşehir Üniversitesi Future Kampüs Kemerburgaz’da gerçekleştirildi. Öğrencilerin problem çözme, takım etkinliklerinde yer alma, eleştirel ve yaratıcı düşünmelerini amaçlayan UMakerFest’in bu yılki teması “Sorumlu Üretim ve Tüketim” oldu. Robotik, oyun tasarımı, mobil uygulama geliştirme gibi 10 farklı kategoride yarışmaya katılan takımlar, haftalardır çalışarak hazırladıkları projelerini düzenlenen etkinlikte sergiledi. 

Teknoloji fuarlarını anımsatan etkinlikte farklı illerdeki okullardan gelen 254 öğrenciden oluşan 64 takım yarıştı. Öğrencilerin hazırladıkları projeler, akademi dünyası ve sektör temsilcilerinden oluşan jüri üyelerince değerlendirildi. Projelerini jüri üyeleri önünde anlatan öğrencilerden dereceye giren takımlar için ödül töreni düzenlendi. Etkinlikte 23 farklı kategoride ödül verilirken, projeleriyle ön plana çıkan 9 takım kendi kategorisinde “Şampiyon Takım” kupasının sahibi oldu. 

DÜNYANIN SORUNLARINA YARATICI ÇÖZÜMLER

Öğrencilerin, geleceğin teknoloji liderleri ve yenilikçileri olmaları için bu yarışmanın önemli bir adım olduğunu belirten Uğur Okulları Genel Müdürü Mustafa Çakır, UMakerFest için şunları söyledi: “Öğrencilerimiz için yaratıcılığı ve teknolojiyi teşvik eden UMakerFest ile öğrencilerimizin dünya sorunlarına yaratıcı çözümler üretmelerini ve bu projelerini ödüllendirerek üretimlerini desteklemeyi hedefliyoruz. Bu yıl dokuzuncusunu düzenlediğimiz etkinliğimizi BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan yola çıkarak belirlenen on farklı alanda gerçekleştireceğiz. Dünyada yaşanan tüm sorunların çözümünde eğitimden ve bilimden yararlanmamız gerektiğinin bilincinde bir kurum olarak öğrencilerimizi bu hedefimiz doğrultusunda yetiştirmeyi, onların fikirlerini ve projelerini hayata geçirmeyi desteklemeyi sürdüreceğiz.”

ÖĞRENCİLER İLGİ ALANLARINI KEŞFEDİYOR

UMakerFest’le öğrencilere kazandırmak istedikleri hedefleri de dile getiren Çakır, “Öğrencilerin yaratıcılıklarını sergilemelerini, teknolojik araçlarla deney yapmalarını ve ilgi alanlarını keşfetmelerini sağlayan UMakerFest organizasyonu, dünyanın geleceği adına bilinçli adımlar atmak üzerine kurgulandı. Etkinlik, Uğur Okullarının misyonuna uygun olarak, öğrencilere teknolojiye olan ilgilerini keşfetme ve geliştirme fırsatı sunarken aynı zamanda onları iş birliği, problem çözme ve takım becerilerini kullanmaya teşvik ediyor” dedi. 

HATA YAPMAKTAN KORKMAYIN

Ödül töreni öncesinde konuşma yapan Uğur Okulları Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt, ekip olarak çalışmanın önemine vurgu yaptı. Kurt, öğrencilere “Hata yapmaktan korkmayın” diye seslenerek şunları söyledi: “Biz sizlere bilimsel düşünme becerisi kazandırmak için çalışıyoruz. Bilimsel düşünmenin altyapısını da siz bu projelerde keşfederek öğreneceksiniz. Bizim yaptığımız bu çalışmalar içerisinde ekip olarak çalışıyorsunuz. Gerçek dünyada da ekip olarak çalışacaksınız. Siz bu projeyi yaparken ekip olmayı, takım olmayı ve takım olarak projeyi tasarlamayı da deneyimliyorsunuz. Projelerine baktığım öğrencilerimizin zaman zaman ‘Burada hata yaptım. Burada yanlış yaptım. Böyle olmasa daha iyi olur’ dediklerini duydum. Şunu söyleyeyim ki hata yaparak doğruyu bulursunuz. Hata yapmaktan korkmadan düşünmelisiniz. Hata yapmaktan korkmadan projenin çalışmasını yaptığınız zaman hedefinize ulaşırsınız.”

“AMACIMIZ, ÖĞRENCİLERİN YARATICILIKLARINI GELİŞTİRMEK”

Uğur Okulları Eğitim ve Öğretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ebru Divrik, “Her yıl düzenlediğimiz bu etkinliğin bir teması oluyor. Bu yıl da ‘Sorumlu Üretim ve Tüketim’ teması kapsamında ‘Harekete Geç’ projemizi hayata geçirdik. Türkiye genelinde, Bahçeşehir Üniversitemizin farklı kampüslerinde öğrencilerimizi bir araya getirdik. Etkinliğimize 65 takım ve yaklaşık 300 öğrenci katıldı. Öğrencilerimiz, bir yıl boyunca Bilgi ve İletişim Teknolojileri derslerinde öğrendikleri robotik kodlama, oyun tasarımı, animasyon gibi alanlardaki çalışmalarını projelere dönüştürdü. Bu etkinlikteki temel hedefimiz, öğrencilerimizin eleştirel düşünme becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek. Aynı zamanda sunum becerilerini artırmak ve takım çalışmasıyla 21’inci yüzyıl becerilerini pekiştirmelerini sağlamak” dedi.