
Dünyayı etkileyen, teknolojide devrim kabul edilen yapay zekâ alanında Türkiye’de düzenlenen en önemli etkinliklerden biri olan “International Future AI Summit” 16-17 Nisan’da Bahçeşehir Üniversitesi’nde (BAU) gerçekleşecek. Bu yıl “Metamorph” temasıyla yapılacak, teknolojinin dönüşümünü ve yapay zekânın bu süreçteki önemini odağına alacak zirve, uluslararası düzeyde otorite isimleri bir araya getirecek.

Yeni teknolojilerin de tanıtılacağı ve deneyimleneceği zirveyle ilgili değerlendirmede bulunan BAU Global Başkan Yardımcısı Serdar Şenel, “Dünyanın en önemli devrimlerinden biri olan yapay zekânın konuşulacağı bu zirve, MENA Bölgesi’nin en kapsamlı buluşması. Bu alandaki otoriteleri İstanbul’da buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. İstanbulumuzun akademik zenginliği ve sektörel genişliğiyle yapay zekâ alanında zirvede olması gerekiyor” dedi.
Tarımdan eğitime, ticaretten savunma sanayisine hayatımızın hemen her alanında etkisini gösteren yapay zekâ hakkında gelişmelerin konuşulacağı “International Future AI Summit’25 İstanbul” 16-17 Nisan’da gerçekleşecek. İlki geçtiğimiz yıl aynı tarihlerde gerçekleşen zirvenin bu yılki teması “Metamorph” olacak. Yapay zekânın doğuşu sonrasındaki yeni gelişmelerin konuşulacağı zirve, Beşiktaş’taki Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüs’te gerçekleşecek. İki gün sürecek zirvede, paneller ve sempozyumların yanı sıra teknoloji firmaları, şirketler ve girişimcilerin açacağı stantlar aracılığıyla öğrenci ve firmaların da buluşmasına olanak sağlanacak.
OTORİTE İSİMLER KONUŞACAK
Zirvede, Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR) İcra Direktörü Michelle Gyles-McDonnough Huawei Cloud Avrupa Başkan Yardımcısı Janice Peng, Dell Technologies Ülke Müşteri Çözümleri Grubu Lideri Ümit Yeşiltaş, AXA Türkiye CEO’su Yavuz Ölken’in de aralarında bulunduğu yetmişten fazla isim konuşma yapacak. Microsoft, Google gibi teknoloji devlerinin üst düzey yöneticilerinin de yer alacağı “Future AI Summit’25”e 8 bin kişinin katılması bekleniyor.
“YAPAY ZEKÂYA SAHİP OLAN ÜLKELER DÜNYAYI YÖNETECEK”

Future Campus’te gerçekleştirildi. Çok sayıda katılımcıya ulaşan zirve,
bu yıl Beşiktaş’taki Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüs’te yapılacak.
Zirvenin organize komitesinde yer alan BAU Global Başkan Yardımcısı Serdar Şenel, sayılı günler kalan zirveyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Günümüzü ve geleceği çok hızlı biçimde şekillendirmeye başlayan yapay zekâ alanında MENA Bölgesi’nin en önemli zirvelerinden birinin İstanbul’da düzenlenmesinin önemli olduğunu belirten Şenel, şunları söyledi: “Biz kurum olarak yapay zekânın önemini, getirilerini, getireceği yenilikleri uzun zamandır konuşuyorduk. BAU Global Başkanımız Sayın Enver Yücel’in sıkça dile getirdiği ‘Yapay zekaya sahip olan ülkeler dünyaya sahip olur’ ifadesi var. Kurum olarak bu alanda önemli yatırımlar yapıyoruz. Biz yapay zekânın ülkemizde daha iyi tanınması, akademik dünyanın bu alanda daha aktif olması için zirve yapma kararı aldık. Hedefimiz, bölgede yapay zekâ alanındaki en önemli zirveyi gerçekleştirmekti. İlkini geçtiğimiz yıl Future Campus’te düzenledik. Zirvede yapay zekâ alanında dünyada ve ülkemizdeki öncü isimler konuşmalar yaptı. Microsoft, Google, Dell, Huawei gibi onlarca firma yöneticisi, akademisyenler, genç girişimciler, öğrenciler yapay zekâyı konuşmak için Future AI Summit’24’te buluştu, yapay zekânın neler getireceği ve neleri değiştireceğini tartıştı. Bir yıl içinde yapay zekâ alanında çok ciddi gelişmeler oldu. Bu yıl düzenlediğimiz zirvede, yapay zekânın doğum sonrası getirdiği gelişimlerin sektörlerde nasıl kullanılacağını konuşacağız.”
“İSTANBUL’UN ZİRVEDE OLMASI İÇİN ÇALIŞMALIYIZ”
Bu yıl düzenlenen zirvede de yapay zekâ otoritelerinin yer alacağını belirten Serdar Şenel, “MENA Bölgesi’nin en önemli yapay zekâ zirvesi olması açısından dikkat çeken Future AI Summit’25’in dünyanın en önemli kongre merkezlerinden biri olan İstanbulumuzda gerçekleşecek olmasını önemli buluyorum. Avrupa, Asya ve Afrika kesişiminde bulunan İstanbul’un, akademik zenginlik ve sektörel genişliğiyle yapay zekâ alanında zirvede olması gerekiyor. Buna da katkı sunmak istiyoruz. Bunun için akademi ve sektör iş birliğiyle çalışmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.